Refleksije (T)

Napisane refleksije se nanašajo na kategorije grafiko, video in zvok, ter infografiko. Predstavila bom kje sem se srečevala s težavami in kako je potekalo delo pri izdelavi izdelkov.

 

1. Grafika

Nekaj problemov sem imela pri ideji, kaj bi sploh ustvarila. Pri sami izdelavi izdelka nisem imela težav, saj sem si predstavljala, ter sprotno preverjala postopke izdelave. Velike probleme pa sem imela pri opisovanju postopkov izdelave izdelka, saj nisem vedela kaj je pomembno in kaj ne.

 

2. Video in zvok

Zopet sem imela težave pri ideji in vsebini izdelka. Pri izdelavi samega izdelka pa sem morala snemanje večkrat ponoviti, ker se mi je tresla roka in je bil posnetek posledično meglen ali tresoč, zato sem uporabila podstavek, ki je držal telefon. Razlog za ponovno snemanje izdelka je bil tudi preveč tresoč glas, zunanji dejavniki (tiktakanje ure, trobljenje avtomobila in lajanje psa), ter padec telefona iz podstavka. Sama ureditev končnega izdelka mi ni predstavljala problemov, saj je zelo preprost program za ureditev video izdelkov.

 

3. Infografika

Pri infografiki smo si že v začetku izbrale temo, ki smo jo razdelale na tri podkategorije. Vsaka je dobila eno podkategorijo, ki jo je prestavila skozi izdelek. Pri ideji izdelka, tako nisem imela težav, le pregledati sem morala vsebino za izdelek. Najprej sem morala program za izdelavo infografike spoznati, ker je zelo preprost, nisem imela veliko težav. Kolebala sem med minimalnostjo in polnostjo izdelka, ter slikovitostjo, vendar sem se odločila za minimalnost, saj je izdelek namenjen učiteljem.