Refleksije (L)

Refleksije se nanašajo na izdelke, ki sem jih ustvarila.

 

 

Grafika

Ustvarila sem GIF izdelek in PDF izdelek. Več časa mi je vzela izdelava GIF izdelka, saj sem morala najprej ustvariti 6 slik v programu Inkscape, nato pa sem se šele lotila izdelave GIF-a v programu GIMP. S tem programom sem se prvič srečala, zato mi je to povzročalo še toliko več težav. Pri izdelavi PDF izdelka nisem imela težav, saj program Inkscape dobro poznam. Vsebuje veliko različnih orodij, ki bi jih še morala raziskati, da bi pri izdelavi lahko vključila tudi zahtevnejša orodja, ki jih ponuja.

 

Video in zvok

Sprva sem imela izbrano drugo temo in tudi že vso potrebno teorijo ter slike za izdelavo video izdelka, a sem se nato premislila in temo zamenjala. Pri izdelavi videoposnetka sem morala ustvariti veliko različnih slik, ki sem jih uporabila, zato je izdelava trajala kar dolgo. S snemanjem zvoka nisem imela težav, saj sodobni telefoni omogočajo kvalitetne posnetke. Največ težav sem imela pri montaži videoposnetka pri prehodih iz slike na sliko in povezava tega skupaj z zvokom. S programom sem se srečala že prej, zato je bil enostaven za uporabo. Zmotilo me je le, da pri izvozu videoposnetka ni možnosti višjih kakovosti prikaza (več kot 480 p) oz. so ob doplačilu (kar je seveda razumljivo).  Veliko časa mi je tudi vzelo iskanje slik z ustreznimi licencami in ujemanje le teh z ostalimi slikami.

 

Infografika

Infografika je izdelana na temo Varnost na internetu, 10 nasvetov za starše. Spoznala sem novo orodje za izdelavo infografike. Pri izdelavi  sem imela največ težav pri izbiri barv ter z odmiki od robov in med elementi. Program Piktochart, s katerim sem izdelala infografiko, je bil zelo enostaven in imel veliko različnih funkcij ter predlog, med katerimi sem se težko odločala.