Izdelek (T)

V programu Crello sem naredila izdelek za infografiko. Napisala sem 8 nasvetov, za učitelje, kaj je dobrodošlo, da naučijo učence o varnosti na spletu.

 

CRELLO

Je brezplačno spletno orodje, grafika je rastrska, kjer nam ponuja več možnosti za izdelavo plakatov, letakov, oglasov, oblikovanja vizitke in infografike. Za uporabo je zelo preprost, saj lahko izbiramo iz že ponujenih vzorcih, ki jih lahko obdelamo. Lahko uporabimo že ponujene slike, kjer je izbira velika, ali jih pa enostavno naložimo iz svoje datoteke. Besedilo, lahko preurejamo na različne načine, kot so postavitev, velikost, barvo in različna pisava črk, dodajamo okvirje, ter še bi lahko naštevali. Izvozimo lahko kot JPG, PNG ali PDF. Je enostavna uporaba, saj je vse na dosegu roke.

Poleg dobrih lastnosti, ima Crello tudi slabe. Za osnovnošolsko rabo orodja Crello nebi uporabila, kajti je možnih veliko tujih jezikov, vendar slovenščine ni med njimi. Učenci bi lahko pri tem imeli velike težave, zato bi raje uporabila orodje, ki je v slovenskem jeziku. Poleg tega pa, če želimo datoteko naložiti, se moramo njihov ustvariti račun. Ko enkrat določimo dimenzijo podlage je ne moramo več spreminjati, kar bi lahko bila težava pri učencih, ker se po navadi ideja izdelka spreminja.

 

IZDELEK

 

 

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Safe.si. (2019). 10 naj nasvetov za učitelje. Pridobljeno (6. 1. 2020) s https://safe.si/ucitelji/10-naj-nasvetov-za-ucitelje.